De eerste schoentjes


Veel ouders denken dat hun kind zo snel mogelijk moet gaan staan en lopen, want anders is het niet goed. Het beste is eigenlijk hier niets te forceren. Het kind gaat staan en lopen wanneer het kind wil. 

Gemiddeld gaat een kind lopen tussen één en anderhalf jaar oud. Voordat het kind aan tafel staat en rond de tafel gaat lopen, kunt u lederen slofjes kopen. 

Hiermee kunnen de kinderen goed kruipen en glijden ze niet uit wanneer ze gaan staan. 

Belangrijk is dat de slofjes ruim zitten. Als het kind eenmaal stevig los loopt kunt u overgaan tot het kopen van babyschoentjes met een hardere zool. Desondanks mag het kind in deze fase nog steeds veel op blote voeten of op slofjes lopen in huis. Dit activeert de spieren het best en niets staat de natuurlijke groei in de weg.